Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Hälsa

D- vitamin är unikt bland vitaminerna och en viktig beståndsdel i kroppens ämnesomsättning. Brist på vitaminet har en roll i många sjukdomar. Risken för såväl infektionssjukdomar som vinter- och vårdepressioner, multipel skleros, cancer, diabetes, hjärtsjukdom, benskörhet, generell värk och övervikt kan öka vid D-vitaminbrist.
Ett lågt värde kan beror på att du inte fått tillräckligt med sol. Under vinterhalvåret är det svårt i Sverige att få det, och det kan vara nödvändigt att äta kosttillskott.
Genom ett enkelt blodprov kan du få svar på hur dina D-vitamin nivåer ligger.
Det finns inga ”quick –fix”lösningar till livsstilsförändring. Vår ambition är att genom långsiktiga och realistika mål skapa ett bestående resultat där sunda kostvanor blir en naturlig del av livet. Hos oss kan du få hjälp med kost och vikt.

Vill du gå ner i vikt, eller kanske du behöver råd för att gå upp i vikt eller behöver du kostrådgivning i samband med olika sjukdomstillstånd , till exempel hjärt –kärl sjukdom, diabetes eller magproblem.
Vill du få en bedömning av din kondition?

I så fall är du välkommen till oss och genomföra ett submaximalt test på en ergometercykel. Ett konditionstest passar dig som vill komma igång med motion men behöver motiveras och inspireras till att ta det sista klivet. Det kan också vara intressant för dig som redan är igång med träning men som vill få ett mått på konditionsnivån.
Vi arbetar enligt en väl beprövad metod som kartlägger de viktigaste faktorerna för hälsan där vi på ett tidigt stadium kan identifiera tidiga tecken på ohälsa och utifrån ett samtal motivera till ökad insikt och ansvarstagande för den egna hälsan och välbefinnandet.

- Kontrollen börjar med att du fyller i ett formulär med frågor om fritidsaktiviteter, arbetssituation, motion, kost, stress, sömn, tobak, alkohol och medicinska symtom.
- Längd, vikt, midja, BMI
- Kolesterol/HDL, blodsocker – proverna analyseras och besvaras vid undersökningstillfället
- Blodtryck
- Syreupptagningstest på cykel ( submaximalt test ) Testet anpassas enkelt efter deltagarens förutsättningar vilket gör att alla kan utföra testet
- Hälsosamtal – rådgivning ett samtal som utgår från ovanstående undersökningsresultat och frågeformulär.
- Uppföljning efter ca 6 månader. Om behov föreligger för en livsstilsförändring bestäms vid första besöket en relevant målsättning som följs upp vid återbesöket.
Vi erbjuder en hälsokontroll vi kallar ”Active” där du får ett bra svar på några av dem viktiga hälsofaktorerna för din kropp.

Följande undersökningar görs:

- Blodtryck
- Kolesterol
- Blodsocker
- Längd, vikt, midjemått, BMI, Kroppssammansättning
- Syreupptagningstest
Denna hälsokontroll ger en bra uppfattning när det gäller risk för hjärt/kärl sjukdom och diabetes. Kan givetvis kombineras med Hälsokontroll Kroppsstatus.

- Blodtryck
- Kolesterol/ HDL ( det goda kolesterolet )
- Blodsocker
- Längd, vikt , midjemått, BMI, kroppssammansättning
- Hälsosamtal med enkel rådgivning utifrån analyssvar
Prostataprovtagning som sker via blodprov i armen. Tar ca en vecka att få provsvaret, telefonuppföljning sker efter provsvar.
En grundläggande hälsoundersökning för avstämning av hälsan. Här ingår också en läkarbedömning.

- Blodtryck
- Kolesterol/ HDL ( det goda kolesterolet )
- Blodsocker
- Längd, vikt, BMI, midjemått, kroppssammansättning
- Hb
- TSH ( ämnesomsättning)
- Kreatinin ( njurfunktion )
- Leverstatus
Denna hälsoundersökning innefattar först ett besök hos sköterska för provtagning. Vid det besöket bokas tid till läkare för bedömning och genomgång av provsvar.
Här får du genom blodprovstagning en god uppfattning om din hälsa utifrån några viktiga parametrar. Provet är ett venöst prov och tas i armen. Det tar ca en vecka att få svar. Följande värden får du svar på:
- Blodstatus som ger svar på blodvärde, antal röda och vita blodkroppar samt lite andra komponenter i blodet.
- TSH hormon som styr ämnesomsättningen.
- B12 ett av åtta b-vitaminer som bla hjälper kroppen att omvandla mat till bränsle som hjälper oss att producera energi. Hjälper även nervsystemet att fungera korrekt.
- Folat, viktigt för blodbildningen och för normal celldelning.
- D-vitamin har stor påverkan på hälsa genom att det påverkar hundratals celler i kroppen. Bästa sättet att bilda d-vitamin är genom att exponera huden för solljus. Eftersom vi i norden egentligen har ganska få soltimmar är det många här som har problem med för låga halter av d-vitamin eftersom det är svårt att fylla på via kosten.
- Leverprover, ger en överblick över hur levern mår.
- Kreatinin, njurfunktionsprov.
Efter provsvar görs telefonuppföljning.

Behandling

När du träffar en naprapat får du först berätta för honom-/henne om hur din smärta uppkommit, vart den sitter och vilka rörelser som skapar smärta eller lindrar smärta. Därefter följer en undersökning efter vilken man kommer fram till en diagnos. utefter diagnosen behandlar man. Efter utförd behandling får du rådgivning gällande hur du skall förhålla dig till besväret och hur lång tid det kommer ta innan du blir fullt återställd.

Massage

Dags att unna sig en härlig stund för kroppen när den kanske behöver det som bäst?

Vi hjälper dig med en härlig massage utefter dina behov. Du är välkommen från tidig till sen vecka i graviditeten. För att du ska ligga bekvämt använder vi en speciell gravidkudde så du kan ligga på mage under behandlingen, det går även bra att få behandling sidoliggande om det känns mer bekvämt så.
Dags att unna sig en härlig stund för kroppen när den kanske behöver det som bäst?

Vi hjälper dig med en härlig massage utefter dina behov. Du är välkommen från tidig till sen vecka i graviditeten. För att du ska ligga bekvämt använder vi en speciell gravidkudde så du kan ligga på mage under behandlingen, det går även bra att få behandling sidoliggande om det känns mer bekvämt så.

Övrigt

Screening
120 min 1.695,00 kr Mer info
Tills oss på Active kommer du som vill ha hjälp med kvalitativ funktionell träning anpassad för just dig och dina behov.

Vi analyserar din kropps funktion avseende hållning, rörlighet, stabilitet, styrka och uthållighet. Utefter vad som visar sig under dem så kallade funktionsanalyserna/screeningen skapar vi unika och individuellt anpassade träningsprogram för att korrigera och förbättra din kropps prestanda.

Du får med dig programmet hem och vi följer upp dig efter 4-12 veckor. Återtestet ingår i priset. Utefter vad screeningen visar vid återträffen så stegras träningen till ny anpassad nivå. Vi vill leverera så optimal och kvalitativ träning som möjligt för dig och dina behov!
Formgjuten Sula
45 min 1.995,00 kr