Vad vill du boka?

<span class="wysiwyg-font-size-xx-large"><b>Cityveterinärerna i Lund <br> </b></span><span class="wysiwyg-font-size-small"> <p><b><br> </b></p> </span><span class="wysiwyg-font-size-large"> <p><b>Till våra kunder med anledning av Coronaviruset</b></p> </span><span class="wysiwyg-font-size-small"> <p>Ni är välkomna till oss som vanligt, men vi ber er att tänka på följande:<br> </p> </span><span class="wysiwyg-font-size-xx-large"><b> <div><span class="wysiwyg-font-size-medium"> <p>-Om du som ägare uppvisar symtom på luftvägssmitta eller varit i riskområde, be en anhörig komma med ditt djur istället.</p> <p>-Hjälp oss att begränsa antalet besökare till <b>en person</b>&nbsp;per patient.<br> <br> -Tänk på att hålla ett fysiskt avstånd till andra kunder och personal. Ta inte i hand.<br> <br> -Tvätta händerna med tvål och varmt vatten, före och efter ditt besök. Använd gärna vår handsprit.</p> </span><span class="wysiwyg-font-size-x-large"> <p>-Du kan lämna in ditt djur hos oss för undersökning, utredning och behandling. Kommunikation med din veterinär kan göras via telefon på bokad tid.</p> </span> <p> </p></div> </b></span><span class="wysiwyg-font-size-medium">Ring oss om du inte hittar passande tid eller tjänst. Vi är flexibla och löser det mesta :-).</span><span class="wysiwyg-font-size-x-large"><br> <br> </span><span class="wysiwyg-font-size-medium">Vi sparar tider dagligen för att kunna ta emot alla patienter som behöver komma akut samma dag. Hos oss kan du boka en akut tid och slipper därmed de långa väntetider som många kliniker har.</span><span class="wysiwyg-font-size-x-large"><br> <br> </span><span class="wysiwyg-font-size-medium">Andra operationer än kastreringar bokas via telefon.</span><span class="wysiwyg-font-size-x-large"><br> <br> </span><span class="wysiwyg-font-size-medium">Avbokning kan göras fram tills 24 timmar innan bokat besök. Uteblivet besök debiteras med full avgift med maxbelopp 2500kr. </span><span class="wysiwyg-font-size-x-large"><br> <br> </span><br> <span class="wysiwyg-font-size-medium">046 144649</span><span class="wysiwyg-font-size-xx-large"><b><br> <br> </b></span> <p><br> </p>
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

VETERINÄRUNDERSÖKNING

Beskriv kortfattat vad besöket gäller.

Det är bra om ditt djur är fastande 12 timmar före bokat besök. Han/hon får lov att dricka som vanligt. Obs gäller ej kattungar, hundvalpar och gnagare.

Besöket är max 30 min inkl admin tid för veterinären.

OBS! Vi rekommenderar att du väljer veterinärbesök EXTRA TID vid hälta, hudproblem, klåda, urinvägsproblem, om flera olika saker ska undersökas, vid mer komplicerade eller återkommande problem eller om du helt enkelt önskar lite extra tid.

Beskriv kortfattat vad besöket gäller.

Det är bra om ditt djur är fastande 12 timmar före bokat besök. Han/hon får lov att dricka som vanligt. Obs gäller ej kattungar, hundvalpar och gnagare.

Besöket är max 45 min inkl admin tid för veterinären.

Välj veterinärbesök extra tid vid hälta, hudproblem/klåda, urinvägsproblem, om flera olika saker ska undersökas samt vid mer komplicerade återkommande problem.

KIRURGI

Vi rekommenderar kastrering från runt 5 månaders ålder. Din katt bör vara frisk samt FASTANDE sedan 12 timmar. Han får lov att dricka.

Kontrollera att din katts testiklar ligger i pungen. Om de inte gör det så ber vi dig att ringa oss för information och tidsbokning.

Vi behåller din katt några timmar på kliniken. Han undersöks av veterinär, får lugnande, lokalbedövning och god smärtlindring. Testiklarna tas bort genom två små snitt. Därefter väcks din katt med en antidot och får komma hem igen. Du får med dig krage och smärtlindring för ytterligare 2 dagar. Vi rekommenderar att du håller honom inomhus någon vecka.

Om din katt inte redan är id-märkt och vaccinerad så gör vi gärna det i samband med kastreringen. Meddela oss här i informationsrutan eller vid lämning. Du behöver alltså inte göra någon separat bokning för vaccinationen och id-märkningen.

VIKTIGT: LÄMNINGSTID ÄR ALLTID NÄR KLINIKEN ÖPPNAR OCH EN HALVTIMME FRAMÅT. TIDEN DU BOKAR FÖR OPERATIONEN ÄR BARA UNGEFÄRLIG. Ring oss om lämningstiden inte passar dig.

Hämtningstid på eftermiddagen enligt överenskommelse.

Varmt välkommen!

Din katt bör vara minst 6 månader gammal, frisk samt FASTANDE sedan 12 timmar. Hon får lov att dricka.

Du lämnar din katt hos oss på morgonen. Hon undersöks av veterinär inför narkosen. Äggstockar och livmoder tas bort genom ett litet snitt i buken. Därefter väcks din katt med en antidot och får komma hem igen på eftermiddagen. Din katt ska bära krage och hållas inomhus tills stygnen är tagna, dvs ca 10-12 dagar. Smärtlindring hämtas på apoteket enl e-recept.

Om din katt inte redan är id-märkt och vaccinerad så gör vi gärna det i samband med kastreringen. Meddela oss här i informationsrutan eller vid lämning. Du behöver alltså inte göra någon separat bokning för vaccinationen och id-märkningen.

VIKTIGT: LÄMNINGSTID ÄR ALLTID NÄR KLINIKEN ÖPPNAR OCH EN HALVTIMME FRAMÅT. TIDEN DU BOKAR FÖR OPERATIONEN ÄR BARA UNGEFÄRLIG. Ring oss om lämningstiden inte passar dig.

Hämtningstid på eftermiddagen enligt överenskommelse.

Varmt välkommen!

Din hund bör vara minst 5 månader gammal, frisk samt FASTANDE sedan 12 timmar. Han får lov att dricka.

Kontrollera att din hunds testiklar ligger i pungen. Om de inte gör det så ber vi dig att ringa oss för information och tidsbokning.

Du lämnar din hund hos oss på morgonen. Han undersöks av veterinär inför narkosen. Testiklarna tas bort genom ett litet snitt strax framför pungen. Därefter väcks din hund med en antidot och får komma hem senare på eftermiddagen. Din hund ska bära krage tills stygnen är tagna, dvs ca 10-12 dagar. Smärtlindring hämtas på apoteket enl e-recept.

Om du vill ha något annat gjort i samband med kastreringen så går det bra att meddela oss här i informationsrutan eller vid lämning. Tex kloklippning, vaccination, ryckning av öronhår. Om du vill ha din hund undersökt för något så måste det dock bokas separat.

VIKTIGT: LÄMNINGSTID ÄR ALLTID PÅ MORGONEN KL 8:15. TIDEN DU BOKAR FÖR OPERATIONEN ÄR BARA UNGEFÄRLIG. Ring oss om lämningstiden inte passar dig.

Hämtningstid på eftermiddagen enligt överenskommelse.

Varmt välkommen!

Din kanin/marsvin bör vara minst ca 5 månader och frisk. Kom med honom i en rengjord bur / låda med mat och vatten. Kaniner/marsvin ska nämligen inte fasta inför narkos. Det är också viktigt att de kommer igång att äta så fort som möjligt efter operationen.

Du lämnar din kanin/marsvin på morgonen. Han undersöks av veterinär, sövs, får både lokalbedövning och smärtlindring. Testiklarna tas bort genom två små snitt på pungen. Du får hämta honom senare på eftermiddagen.

VIKTIGT: LÄMNINGSTID ÄR ALLTID NÄR KLINIKEN ÖPPNAR OCH EN HALVTIMME FRAMÅT. TIDEN DU BOKAR FÖR OPERATIONEN ÄR BARA UNGEFÄRLIG. Ring oss om lämningstiden inte passar dig.

Hämtningstid på eftermiddagen enligt överenskommelse.
Varmt välkommen!

TANDVÅRD

Behöver du hjälp med att avgöra om du behöver komma för en professionell tandrengöring (tandstensborttagning)? Behöver du råd och tips kring tandvård? Välkommen till oss för en kostnadsfri rådgivning hos våra duktiga sköterskor.

Om vi bedömer att ditt djur behöver en tandbehandling så bokas alltid patienten till veterinär för en ordentlig undersökning och bedömning inför narkos.

Om du redan nu vet om att ditt djur behöver en tandbehandling så kan du istället boka ett veterinärbesök direkt, så slipper du komma en extra gång.
Om du har varit hos oss för någon form av tandbehandling så har du fått ett skriftligt eftervårdsråd. Där står det när ditt djur ska komma på efterkontroll.

Boka helst tid till den djurvårdare som var med vid behandlingstillfället. Besöket är kostnadsfritt.

VACCINATIONER

KATTPEST OCH KATTSNUVA

Vi rekommenderar att alla katter vaccineras, även innekatter. Kattpestviruset är nämligen väldigt tåligt och man kan föra det med sig in med skorna.

Katten ska vara minst 8 veckor och frisk.

Grundvaccinationen mot kattpest och kattsnuva består av två injektioner med 3-4 veckors mellanrum. Därefter vid ett års ålder, sedan en gång årligen.

Strikta innekatter som inte lämnas på pensionat kan vaccineras vart tredje år efter tredje sprutan.

Vaccinet har full effekt ca 3 veckor efter grundvaccinationen.

Pris 390kr.

RABIES

Vaccination mot rabies ges till katter som ska resa utomlands.

Katter ska vara minst 3 månader gammal och frisk.

Grundvaccination: En injektion.
Därefter vart tredje år. (Sverige) Andra länder kan ha andra krav.

Pris 480kr

Vaccineringen räknas som giltig först 21 dagar efter första injektionen.

Observera att det är du som djurägare som är ansvarig för att regler för in- och utförsel följs. Du hittar information på Jordbruksverkets hemsida www.jordbruksverket.se.
DHPPi, / Borrelia 480kr
Kennelhosta (Pi eller KC) / Leptospiros 390kr
Leishmania 650kr

Obs för rabiesvaccination bokas tjänsten "Vaccination hund/katt rabies"

Vaccination mot kaninpest och kaningulsot del 1 och 2.
(Nya Nobivac Myxo-RHD PLUS)

https://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20180906000022

Kaniner kan vaccineras från 5 veckors ålder. Därefter en gång årligen.

Vaccinet har full effekt efter 3 veckor.
Kaninen bör vara frisk.

ULTRALJUD, RÖNTGEN

Från dag 28 efter parning.

Priset avser endast ultraljud för att se om hunden/katten är dräktig. Det är tyvärr inte möjligt att avgöra antal valpar/kattungar. Om du även önskar undersökning av ditt djur / veterinärkonsultation vänligen ring oss.

ÖVRIGT

Det finns många fördelar med att kastrera sin hanhund. Könsdriften dämpas oftast och hanhundar som är dominanta mot andra hundar blir ofta mindre dominanta efter kastrering. Kastrerade hanhundar löper även mindre risk att drabbas av prostatabesvär.

Om man är osäker på om man vill kastrera sin hanhund kan man testa en kemisk kastrering innan man gör en kirurgisk kastrering.

Man injicerar ett litet hormonimplantat under nackskinnet - proceduren är lika enkel som att injicera ett ID-chip. Implantatet stoppar produktionen av testosteron i minst 6 månader, för att sedan brytas ner och dess effekt försvinner.

Det är viktigt att tänka på att det oftast tar 6-8 veckor innan implantatet har effekt - det är därför viktigt att hålla hanhunden skild från löptikar under denna period.

Hör gärna av er om ni har några frågor!

OM DU VILL ATT DET ÄVEN SKA FINNAS TID FÖR VETERINÄREN ATT UNDERSÖKA NÅGOT ANNAT SÅ BOKAR DU ISTÄLLET VETERINÄRBESÖK STANDARD/EXTRA TID.

Läs mer i fass: https://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20051113000016
Om ditt djur blivit opererat hos oss, har du fått ett skriftligt eftervårdsråd. Där står det när stygnen ska tas, vanligtvis efter ca 10-12 dagar. Stygntagningen görs av djurvårdare och är kostnadsfri.

Om ditt djur är opererad på annan klinik är priset för stygntagning 359kr.

Om något verkar onormalt med ditt djur eller operationssåret så är det viktigt att du ringer oss för rådgivning och eventuell tid till veterinär.


Om ditt djur har opererats hos oss, så har du fått ett skriftligt eftervårdsråd. Där står det när dränen ska tas bort, vanligtvis efter 3-5 dagar. Dräntagningen görs hos djurvårdare och är kostnadsfri.

Om ditt djur opererats på annan klinik kostar dräntagningen 359kr.
Chippet ges med hjälp av en spruta under huden i nacken. Lugnande brukar inte behövas, så ditt djur kan äta och dricka som vanligt inför besöket.
För hund och katt inför resa i Europa. Ditt djur måste vara med vid besöket.

Vi hjälper dig med vilka vaccinationer, eventuella förebyggande parasitmedel och andra förebyggande åtgärder du behöver inför resan.

Det är däremot ditt ansvar att ta reda på vad som krävs för att komma in i landet du ska resa till. Kontakta landets ambassad eller veterinärmyndighet.

Det är även ditt ansvar att ta reda på vad som krävs för att återinföra ditt djur till Sverige.

Information om lagar och regler kring ut- och införsel hittar du på jordbruksverkets hemsida. http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter.4.1dbcbad113c7ffa7b0380003497.html

Förebyggande åtgärder inför resa hund: http://www.sva.se/djurhalsa/hund/resa-med-hund

Om du även vill vaccinera ditt djur kan du ange det i informationsfältet. Du behöver alltså inte boka en extra tid för vaccinationen.

Pris 300kr plus avgift för läkemedel om du inte själv har det med dig.
Cartrofeninjektion kan man boka efter att våra veterinärer har ordinerat en serie behandlingar till ditt djur. Ni träffar en djurvårdare som ger injektionen.

Om du vill ha ditt djur undersökt och träffa veterinär så bokar du istället ett veterinärbesök.
Kloklippning av hundar, katter, gnagare.

Priset beror på hur svårt det är att klippa klorna på ditt djur:

Kloklippning enkel 200kr
Kloklippning medel 300kr (om vi behöver vara 2 personer)
Kloklippning svår 400kr
Ofta krävs lugnande vid tovklippning, ibland full narkos.
Din katt ska vara fastande sedan 12 timmar, men får lov att dricka. Du kan antingen sitta och vänta eller lämna katten en stund på kliniken. Vi är flexibla.

Priser: Tovklippning per påbörjad 15min, 360kr.
Lugnande 390kr
Narkos 1193kr.

RECEPT

Du kan beställa ett e-recept från oss utan att behöva komma till kliniken på ett besök. Du bokar här.

Fästingmedlet Bravecto kan ges till hundar från 8 veckors ålder och från 2kg kroppsvikt. Det tas i tablettform och har effekt i 12 veckor mot våra svenska fästingar. (Den har effekt i 8 veckor mot den bruna hundfästingen som finns runt medelhavet.) Biverkningar är ovanligt (1,6% av behandlade hundar) och oftast milda och övergående. Mer information finns i fass. http://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20130105000019

Ditt djur ska vara friskt, väga minst 2kg och vara minst 8 veckor gammal.
Ange hur stor förpackning du önskar: 1 eller 2 tabletter.
Ange hundens namn och vikt.
Vi skickar ett e-recept och du kan hämta ut det på apoteket. Just nu har vi väldigt många recept att skriva och därför kan det dröja upp till 5 arbetsdagar innan receptet är inkommet. Apoteket fakturerar dig ett receptarvode på 150kr.
Du kan beställa ett e-recept från oss utan att behöva komma till kliniken på ett besök. Du bokar här.

Fästingmedlet Bravecto kan ges till katter från 11 veckors ålder och från 1,2 kg kroppsvikt. Det är ett sk spot on preparat som ges på huden. Det har effekt i 12 veckor.

Här kan du läsa mer om läkemedlet: http://www.fass.se/LIF/product?userType=1&nplId=20150324000041

Läs alltid bipacksedeln före användning.

Din katt ska vara frisk, väga minst 1,2kg och vara minst 11 veckor gammal.
En förpackning innehåller en behandling. Ange hur många förpackningar du önskar.
Ange kattens namn och vikt.
Vi skickar ett e-recept och du kan hämta ut det på apoteket. Just nu har vi väldigt många recept att skriva och därför kan det dröja upp till 5 arbetsdagar innan receptet är inkommet. Apoteket fakturerar dig ett receptarvode på 150kr.