Vad vill du boka?

På Erik Dahlbergs Kliniken behandlar vi smärta i mjukvävnaden och leder, ger välbefinnande och resultatgivande massagebehandlingar, har gravidmassage och lymfmassage samt arbetar med MammaMage Träning -återträning av inre magmusklerna efter graviditet & ländryggsbesvär. Nu kan du även få hjälp med hjärt- och kärlanalys, hårminiralanalys och näringsterapi.


Erbjuder:
Mammamage träning tre sessioner för 1700kr

Behandlingsserie (tre tider giltig i 2 mån) medicinsk massage och gravid massage för 2100kr


Kurser: MammaMage kurs: Starkare inre bål, Stark inre bål kurs


Avboknings ska ske innan 24h av inbokad tid, annars debiteras tiden.

Välkommen till oss,
Sandra, Linda, Ninnie, Anki

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Ultraljud / Laser

En behandlingstid kan i vissa fall överstiga 20 min vilket gör att kostnaden ökar.

MammaMage & Inre bålträning

En 3h workshop i liten grupp där vi lär oss att hitta och stärka inre bålen efter graviditet, du får med ett 60min träningspass för att fortsätta träna hemma. Kvinnor med små och äldre barn är varmt välkomna.

Del 1 (90min) har fokus på grunden att hitta kontakten med bäckenbotten och de inre magmusklerna i olika positioner utan att kompensera, med bibehållen andning och ergonomi. Det blir individuell hjälp och korta konsultationer så att du får den hjälp och träning du behöver.

Ca 30min paus med fika och mingel.

Del 2 (90min) börjar med ett 60min pass med lättare till tyngre övningar i olika positioner för att stärka och utmana inre bålen. Avslutar med att diskutera om framtida träning utefter sina egna förutsättningar för att gynnsamt stärka kroppen efter graviditet.

Workshopen leds av Sandra Jansson Medicinsk MassageTerapeut och Cert. MammaMageTränare. Vid frågor ring på 072-944 6153 läs mer på hemsidan: https://sandrammt.wixsite.com/goteborg

Lördag 24 augusti kl. 11.30-15.00 på Systerknuten i Kålltorp Björksgatan 51. Kostnad 580kr

Ring eller boka din plats via BokaDirekt kalendern finnes på hemsidan. Betalas via faktura (ange hem adress vid bokning) som skickas ut på mail. Deadline Onsdag 21 augusti, ställs in vid få anmälningar.

Välkomna!
Sandra
Inre bålträning fokuserar vi på att träna och stärka funktionen hos de inre stabiliserande musklerna utan att kompensera via hålla andan eller använda andra muskler. Vi undersöker även hur kroppen skapar anspänning idag och lär in nya aktivering mönster i statiska och aktiva positioner samt belyser hållningens västenliga del. Hemövningar ges.

Är relevant för var och en med svag bål eller värk besvär.

Inre bålträning är grundad i MammaMage konceptet som baserar sig i hur vi kan träna upp den inre bålen till god funktion hos både män och kvinnor för en funktionell och hälsosam kropp.
Uppföljning och utveckling.

Inre bålträning fokuserar vi på att träna och koppla in typ1 muskelfibrerna (de långsamma och uthålliga) i hela inre cylindern utan att kompensera via hålla andan eller ta i med andra muskler. Vi undersöker även hur kroppen skapar anspänning idag och lär in nya aktivering mönster i statiska och aktiva positioner samt belyser hållningens västenliga del. Hemövningar ges.

Är relevant för var och en med svag bål eller värk besvär.

Inre bålträning är grundad i MammaMage konceptet som baserar sig i hur vi kan träna upp den inre bålen till god funktion hos både män och kvinnor för en funktionell och hälsosam kropp.
En kurs för dig som vill komma igång efter graviditet/ har en diastas/ besväras av inkontinens/ eller har rygg besvär. Vår träning riktar in sig på att stärka kroppen inifrån och ut, förbättra musklernas funktion och öka spänsten i bindväven. För en stabilare inre bålmuskulatur och för att kunna gå vidare med annan aktivitet eller träning.

Vi kommer att träna på att stärka kontakten med musklerna i bäckenbotten och djupa magen och hålla kvar den anspänningen utan att kompensera. Först i avlastade positioner för att gradvis utmana med tyngre positioner och med rörelser.
För att få en bra kontakt med djupa magen behöver vi en god hållning, lugn andning och känna oss mjuka i kroppen. Så varje session innehåller lite stretch, rörelse, andning och ergonomi.

Kursen riktar sig till kvinnor efter graviditet/förlossning (både nyförlösta och till de som det var för flera år sedan) samt till alla kvinnor och män som har besvär med långvarig fysisk värk och en svag bål.
6 st. tillfällen
Första är en individuell session med undersökning och börja träningen.
Fem gruppsessioner, 50-60min, en i veckan i fem veckor och med övningar att ta med sig hem för att fortsätta med träning mellan sessionerna.
Max 6 personer per grupp för att bibehålla den individuella coachingen, och minst 3 personer.

Gruppsessionerna hålls i Osteopatlandslagets gym.
Den individuella sessionen bokas in separat och senast 2 dagar innan första gruppträningen.

Välkomna!
Sandra

En 6 veckors kurs i liten grupp med individuell coachning för att hållbart stärka bålens funktion så att den kan skapa stabilitet och rörlighet efter behov i vardagen och vid annan träning/aktivitet. Träningen sker inifrån och ut för att:

• minska värk i t.ex. rygg och nacke,
• hållbart stärka kroppen efter en tids inaktivitet,
• gynnsamt börja stärka kroppen efter graviditet,
• bli rörligare.

Vid träning av den inre bålen involverar vi hela kroppen hitta hållningen, träna balans och koordination. Den specifika träningen av inre cylindern (djupa rygg- och magmusklerna, diafragman och bäckenbotten) innebär bl.a. att bibehålla kontakten med musklerna samtidigt som vi utmanar den via rörelser, lättare och tyngre, utan att kompensera. En mer intensiv träning än Starkare inre bål kursen samtidigt som vi har fokus på kvalitativ kontakt med inre bålen för hållbar utveckling.

Är man kvinna efter graviditet bör man ha börjat tränat bäckenbotten och djupa magen innan. Vid funderingar så ring mig. Och är man ny till inre bålträning rekommenderar jag ett enskilt besök innan kurs start för att få ut maximalt av kursen och hitta rätt muskler.

Kursen är baserad på mammamage konceptet (specifik träning av inre cylindern) samt på mina kunskaper och erfarenheter som medicinsk massageterapeut med fokus på en smärtfri och funktionell vardag.

Kursen hålls i Osteopatlandslagets gym: Tisdagar kl. 19.15-20.15
Nästa tillfälle 24 sept- 29-okt Kostnad: 1650kr alt. 2300kr inkl. enskilt besök- det enskilda besöket bokas in separat. Max 6 personer per grupp, minst 4 personer. Vid för få anmälningar kan kurser komma att ställas in.

Välkomna!
Sandra

Sandra Jansson Dipl. Medicinsk Massagterapeut & Cert. MammaMageTränare
072-944 6153, sandra@osteopatlandslaget.se
Osteopatlandslaget Frihamnen 4, 417 55 Göteborg https://osteopatlandslaget.se/

Du kan även kontakta mig om du önskar att jag arrangerar en för dig och en grupp vänner.
Finn åter den djupa bålkontrollen efter en graviditet/ förlossning eller vid ländryggsbekymmer. Stärk kroppen inifrån och ut.

Vid första besöket tar vi en grundlig anamnes om din situation och historia. Vi undersöker magen och en eventuell diastas (bredd/längd/djup). Ser hur du idag aktiverar magmusklerna och utifrån det finner, korrigerar och förfinar aktiveringen i flera positioner. Vårt fokus är att finna en funktionell aktivering utan kompensatoriska mönster. Du kommer gå hem med en till tre övningar att träna på, vilka vi reviderar och utvecklar vid ett återbesök.
Rekommenderar tre tider med tre veckors intervaller för att skapa en bra grund.

MammaMage träning är specificerad aktiveringsträning för bäckenbotten och de djupa magmusklerna med syfte att få bättre funktion i dessa muskler och en ökad spänsts i bindväven så att kroppen åter får den stabila kärnan den behöver för optimal funktion och avlastning. Under graviditeten har mjukvävnaden (muskler och bindväv) blivit tänjda och slackats för att skapa plats åt det växande barnet/-nen. Efter förlossningen är det den neuromuskulära aktiviteten vi behöver återskapa samt att stärka dessa muskler så att de kan klara av att stabilisera kroppen i vardagen och sedan vid träning.

Vid ländryggssmärta har man sett att dessa stabiliserande djupa magmuskler får en lägre aktivering, troligen för att akut minska smärtirritationen i området, men om kvarstår blir en bidragande orsak till ökad belastning av ländryggen och bestående bekymmer. Med MammaMage träning – djup bålaktivering- kan vi avlasta ländryggen och effektivt stärka bålen.

Om du har några frågor eller funderingar om din situation går det bra att höra av sig innan bokar tid, samt läs gärna vidare på mammamage.se
Uppföljning och utveckling.

Finn åter den djupa bålkontrollen efter en graviditet/ förlossning eller vid ländryggsbekymmer. Stärk kroppen inifrån och ut.

Fokus på återbesök är det revidera hur det har gått och hur magen känns nu samt tar träningen vidare till din nästa nivå. Vi undersöker hur du finner aktiveringen idag, förfinar den samt utmanar aktiveringen med lätta rörelser i för dig- lättare positioner. Du kommer gå hem med en till tre övningar att träna på, vilka vi reviderar och utvecklar vid ett återbesök.

Läs mer om MammaMage träning under fliken MammaMage- Första besöket

Massagebehandlingar

Professionell Terapeutisk Massage i Göteborg.

Behandlar , förebygger och rehabiliterar olika besvär och tillstånd.
Professionell Gravidmassage i Göteborg- behandlande eller avslappnande behandling.

Hos oss får du behandling av leg. Barnmorska som också är cert. Terapeutisk Gravidmassör, utbildad hos Behadlingsteam John Carrier i Stockholm.

Behandlar, förbygger och rehabiliterar:

• Foglossning och alla slags bäckenbesvär.
• Smärtor i svanskotan och Gravidischias.
• Stelhet och smärtor i rygg, säte, nacke & skuldror.
• Ödem i ben och fötter, även Karpaltunnelsyndrom.
• En stund för sig själva och koppla av.

Klippkort för tre behandlingar erbjudes med god rabatt!
Professionell Mammamassage i Göteborg- behandlande eller avslappnande behandling.

Hos oss får du behandling av leg. Barnmorska som också är utbildad Cert. Terapeutisk Gravidmassör hos Beahandlingsteam John Carrier i Stockholm.

* Koll av magmuskeldelning, relevanta träningsråd.
* Trött Ländrygg och Ryggsmärtor.
* Ont i axlar, stel Nacke och Nackspärr.
* Bäckensmärtor, Ischias, Svanskota och Höfter
* Svullnader, Cirkulationsproblem och Ödem.
* Egentid och Avslappning.

Kippkort för tre behandlingar med god rabatt erbjudes!
Lymfmassage

Ett bra flöde ger ett bra immunförsvar!

Lymfsystemet är kroppens avlopp, lymfmassage förbättrar lymfsystemets förmåga att ta bort slaggprodukter, inflammationsämnen och vätska ur kroppen.

Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som ger dig starka smidiga muskler, minskar svullnad, stelhet, smärta och andra krämpor som exempel förkylningar.

Är det svårt att hitta en tid som passar så maila eller ring!
Professionell behandling i Göteborg:

Hos oss får du behandling av leg.Barnmorska och cert. Terapeutisk Gravidmassör utbildad hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm.

Kombinera massage och djup bålträning/MammaMage träning under ett och samma besök. Vi börjar med att undersöka din mage, kontrollera ev diastas och hur du hittar och aktiverar din djupare bål. Tips och relevanta råd och hur kan du gå vidare. Avslutar med en välgörande massagebehandling utifrån dina behov!
Antingen en behandling där vi undersöker specifika problem så som smärta eller en skada. Eller en välbefinnande massage behandling för friskvård och för att förebygga uppkomst av problem.

En behandling innefattar (beroende på relevans och behov): undersökning som ergonomin, rörelser, relevanta tester, led specifik behandling via manuell mobiliserings teknik, massage, stretchning, triggerpunkts behandling, råd och tips om träning, stretchning och rörelse.
Kombinera en medicinsk massage behandling med ett MammaMage återbesök/djup bålträning för att få ut det bästa av båda.