Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Led och Muskel behandlingar

Led och muskel uppmjukning med osteopatiska tekniker, kan även innehålla stötvåg och laser för att se vad det kan göra för dig.
Denna kortare behandling kan räcka för dig med endast ett område som behöver behandling ex bara ländryggen eller en fot.
Vi går igenom hur du ska stretcha de muskel grupper som är alldeles för korta och hur det känns när du gör rätt.
För dig som har många stela muskler.
En uppmjukande och smärtlindrande behandling där muskler och leder är i fokus.
Christoph använder osteopatiska tekniker som soft tissue/massage, Traktion/drag i leder, artikulering/uppmjukande för leder och mobilisering där leder behandlas för att få låsningar att ge med sig.
Denna behandling är bra som förebyggande mot besvär, uppmjukande och när du har stelhet och känner dig låst kan den få kroppen att återgå tillbaks i ett bättre läge. Även väldigt avslappnande. Christoph testar ut hur han ska uppnå bästa resultat.
Stötvåg och frekvens laser kan ibland testas ut om det är en bra behandling för dig.
För större besvär välj osteopati med Henrik som första åtgärd.
I ett akut läge kan denna behandling dämpa symptom men boka också ett besök hos Henrik för att komma djupare inpå problemet.
Viktigt! Om du är ny kund så fyll i dina uppgifter på analys.me/osteopat, annars hinner jag inte med att behandla!

En behandling avsedd att lätta på din smärta om det skulle vara långt till din andra tid där vi undersöker på djupet orsaken till dina besvär.
I denna behandling ingår the arch method, där vi använder känseln för att minska smärtan och laser med specifika frekvenser och även 1-2 justeringar med Hagapraktikens osteopati där det ingår helt unika metoder.
En kort behandling som kan vara bra om det är långt till nästa lediga tid, boka längre tider om det finns! Symptombehandling till största delen.

Även Christoph och Gunilla kan ge lindring vid muskel och ledsmärta.
Lasern används med specifika frekvenser och med neurologin i bakgrunden för en kraftigt ökad laser effekt. Maskinen behandlar nerven till det område som uppvisar symptom samtidigt som laser skjuts där med. Det är möjligt tack vare 2 huvuden på maskinen. En trippel effekt!!

Smärta i rygg/axlar/knän, reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, sårläkning, akuta/kroniska skador, stärka hjärnans celler och mycket mycket mer.... Vid behandling med terapeutisk laser påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är idag mycket omfattande.

Massage behandlingar

En avancerad massage som är djupgående i dess effekt på cirkulationen i kroppen.
Massage terapi eller ren skön massage behandling. Vi gör det du behöver.
Kan även innehålla triggerpunkter, koppning.
Gunilla använder rutinerat flera olika massage metoder, stretch, triggerpunkter och koppning så du får härligt avslappnade muskler.
Massage terapi eller ren skön massage behandling. Vi gör det du behöver.
Kan även innehålla triggerpunkter, koppning.

Stötvåg

Mkt effektiv behandling för fra senfästen men även muskelbesvär. Musarm/tennisarmbåge, hälsenan, löparknä, axel problem mm.

Ej för dig som tar blodförtunnande medel eller om du har blödarsjuka. Får du lätt blåmärken så avråder jag från behandling även vid akut inflammation, svullet o rött.
Vi behandlar inte arm, nacke, skuldra på någon med pacemaker. Behandlar inte inom 6 veckor efter kortisonspruta. Avboka om du är förkyld. Om du lider av utmattning rekommenderar jag att du börjar med akupunktur först för att bygga upp en läkningsförmåga.

Hälsoanalys

Här undersöks din hälsa mkt noggrant!
Efter genomgång av din hälsa så tittar vi gemensamt på hur ditt blod ser ut i mikroskopet vilket kan vara en upplevelse. Sen så får du slappna av i vårt väntrum medans vi sammanställer alla testerna därefter får du en genomgång.

Metoderna vi använder är analys.me/osteopat där du fyller i dina symptom och de sätts då in gentemot ev näringsbrister genom system uträkning och vår erfarenhet. Torrblodsanalys (ett stick i fingret) där vi tittar på hur det koagulerade blodet beter sig kemiskt. Levande blodanalys där vi tittar på blodcellerna i än mer förstoring för att finna orsaker till hälsoproblem. Urin analys där vi bla tittar på tungmetaller, glukos, gall funktion mm. Ev zink och jod test vid behov.
Vi går igenom hur du lever och hur det påverkar din hälsa och var vi kan göra förändringar som varar.

Ofta rekommenderas kosttillskott och de tas i perioder om 2 eller 3 månader varefter vi ser på resultatet. De ingår inte i de 1600:-
Det kan föreslås Matintolerans test, Cellenergi test(fria radikaler och antioxidant kapacitet)eller Arteriografi test. Likaså egna kostråd, motion, andra behandlingsformer som osteopati, akupunktur eller kinesiologi.
Vill du diskutera mer så bokar vi in en konsultations tid för det.

Omega 3-omega 6 differensen + ett flertal andra värden du får reda på angående din fettsyraprofil.

995:- för bara ett test. Sen finns det även paket med omega 3(innehåller polyfenoler som gör den väldigt stabil och kraftig effekt!) och om test för att se att det blivit bättre. 2 test + olja för 1 mån 1395:- och då binder du dig i 6 mån sen fri uppsägning om man nu vill det. Ca 300/månad från månad 3 med frakt.

Även genomgång av vilka produkter som zinzino har som fantastiska hudvårds produkter, prebiotika som gör under för magen, en väldigt bred och bra multi närings tablett, saffrans complex för lugn och lättare med sömnen mm.
Zinzino har även andra intressanta produkter. Länk för att gå in och kolla zinzino.com ID 2006056054
CR3000 mäter hur mkt fria radikaler du producerar och ditt försvar mot dem. 2 jätte viktiga parametrar för en bra hälsa. En förutsättning för bra hälsa!

För att du ska kunna läka ordentligt behöver dessa värdena vara i balans.

För mkt fira radikaler skapar inflammationer i kroppen.
Alldeles för lite indikerar att du förbrukat så mkt energi att du hamnat i svält/"in i väggen", det går att åtgärda!

Vissa kan ha genetiskt svårt att producera egna antioxidanter och då behöver mat och livsvanor ses över och helst ta ett bra tillskott som skyddar .
Båda testerna FORT och FORD
Uppföljnings test.

Vissa kan ha genetiskt svårt att bilda antioxidanter och då behövs det en hälsosam livsstil och gärna något tillskott som skyddar.
Uppföljnings test
ÄR HÄLSA VIKTIGT FÖR DIG?

Vår dagliga kost har under de senaste decennierna förändrats. En stor förändring är att många har gått från att äta mycket fisk med omega-3, till att idag överdrivet konsumera vegetabiliska oljor och bearbetade livsmedel som innehåller mycket omega 6. Detta leder till en obalans mellan dessa två livsnödvändiga fettsyror.

REKOMMENDERAT AV MYNDIGHETER
Balansen mäts i hur stor andel omega-6 du har i blodet i förhållande till omega-3. I stora delar av västvärlden är den rekommenderade balansen 5:1 eller lägre (referens: Nordic Nutrition rekommendation 2004).
Undersökningar visar att den genomsnittliga balansen i stora delar av Europa idag är 15:1.

Vill du veta om du är i balans? Vi erbjuder, om du vill, ett unikt test för dig som vill få reda på din balans. Testet tar mindre än en minut att genomföra, ett stick i fingret, och blir analyserat på Vitas, St. Olavs Hospital Universitetssjukhus i Trondheim, ett av Skandinaviens ledande laboratorium.

Testet analyserar 11 fettsyror i ditt blod och visar med 98 % säkerhet bl a hur din balans mellan omega-6 och omega-3 ser ut. Ditt svar får du inom 20 dagar.

Det går bra att komma två stycken till denna information.

OBS!! Från och med 1 oktober finns vi på ny adress! Hamngatan 2, bredvid Rajjens Bowling.
Få reda på om du har eller inte har IgG antikroppar mot 46! olika livsmedel som ex gluten, ägg, soja, äpple och mjölk.
Vid detta test finns det lite väntetid som ingår i testet, som vi kan använda till samtal om dina besvär, kost mm.
Endast 1500:- Om du har en vård kunnig som kan hjälpa dig hemma att göra testet men vi rekommenderar att vi gör det.
Upptäck vad näring och örter kan göra för dig. Du kan ha symptom som dålig sömn, mag besvär, stress, gallstenar, behöver en utrensning, något stärkande, minska smärta ex vid reumatism/artros och andra kroniska åkommor mfl besvär...
Denna tid är bra som uppföljning efter en arteriografi och cellenergi analys om du vill få bättre värden.
Beskriv ditt besvär när du beställer tiden och medtag ev. läkemedels lista.
Gå in på analys.me/osteopat och svara på frågor innan besöket. Jag har ett väl utarbetat program som ser sannolikheten för olika näringsbrister. Är du redan kund så maila mig så får du ditt lösenord. henrik@hagapraktiken.se

Välkommen.
Få reda på om du har eller inte har IgG antikroppar mot 46! olika livsmedel bla gluten, ägg, soja, äpple och mjölk.
Få rabatt med 500:-! genom att gå 2 samtidigt! Passande för par och familj. Något mindre utrymme för diskussioner.
En uppföljning av din hälsoanalys, hur det har gått och nya tester och behandling.

Undersökning av blodkärl/Arteriografi

En fantastisk möjlighet att kolla upp din artärstelhet med arteriografi! En hög artärstelhet ger hög belastning på kärl och hjärta. För dig som patient så verkar det som en vanlig blodtrycks mätning. Extra intressant för dig med hjärt/kärl problematik som högt blodtryck, hjärtproblem, fönstertittarsjukan, angina, bensår, trötthet och ödem. Arteriografen är noga studerad och kallas för golden standard inom medicinsk undersökning.
Vid höga värden och efterföljande undersökning kan det föreslås en behandling med hjälp av en samling näringsämnen sammansatta av prof. Öckerman. De visade stor effekt i en studie han genomfört.
En uppföljning av ditt test med arteriografen. Vi går även igenom hur det har fungerat, din upplevelse av behandlingen och hur vi ska gå vidare.

Osteopati

Här är inriktningen inte på att lösa något specifikt utan att förebygga genom att undersöka så att biomekaniken fungerar som alla organs naturliga funktion biomekaniskt som tarmarna, lungornas mjukhet och hjärtats blodflöde(obs! Henrik kan ej bedöma om klaffar läcker eller är dåliga på något vis utan mer spänningsnivå vilket kan hindra blodflödet), ledernas, ligamentens och musklernas funktion.
Rinner blodflödet i de stora artärerna bra?
Har du nog med ledvätska i dina leder? Ledvätskan ger näring till brosket.
Tryckförhållande i kroppen. Rörelsen av kranial vätskan, stelhet i hjärnans olika områden mm.
Rinner lymfan som den ska?
Hur är din nuvarande energinivå mätt med kroppens cellulära rörelse vilken kan kännas bäst på kraniet den ska vara 8+8 sekunder.
Allt det jag finner av funktionella fel åtgärdar jag. Om det blir en del som inte hinns med att behandlas så föreslås en tid till eller om jag rekommenderar något som just du kan behöva ex kinesiologi för känslobearbetning eller Alexander metoden för hållning och kroppslig avslappning.
Detta kompletterar den vanliga vårdens undersökningar, det ersätter det inte!
Mkt bra ibland att ta en hälsoanalys med blodtester och även arteriografi. Förebyggande kostar mindre!

Vill du att vi kontaktar dig med jämna mellanrum för en koll ex en gång per år så bara meddela så skriver vi ner det och återkommer i tid för bokning.
Denna undersökning är mkt bra för att stärka immunsystemet och för att generellt höja din vitalitet i kroppen.
Här får du en funktionell undersökning av din blod och lymf cirkulation utförd manuellt av Henrik.
Vid undersökningen testas hur väl blodet transporteras runt i kroppen. Hur blodet tas emot av hjärtat och sen transporteras runt mellan rummen, lungorna för att slutligen tryckas ut i aortan. Spänningar i kärlväggar och klaffar kan hindra detta och det är behandlingsbart. Det brukar kännas betydligt lättare att andas om hjärtats cirkulation varit nedsatt.
OBS Henrik kan ej kontrollera om klaffarna läcker eller är trasiga och kan heller inte laga några klaffar manuellt, förstås!!
Lymf cirkulationen kontrolleras också och åtgärdas om det behövs.
Behandlingen är mjuka avancerade osteopatiska metoder eller akupressur. Om det inte upptäcks några problem alls så debiteras bara halva summan.
Det är även mkt bra att boka en undersökning av artärerna med arteriografen som mäter hur stela och spända blodkärlen är och som också kan avslöja om det är ngt som behöver undersökas vidare med hjärtat. Om kärlen är stela/åldersförändrade så finns det effektiva metoder och råd att ta till!
När du kommer på återbesök i denna behandlingsperioden.
Osteopati harmoniserar och balanserar alla dina kroppsliga symptom och är även klart stresslindrande.
Stressen kan mekaniskt och neurologiskt skapa symptom i din kropp vilket jag kan påvisa för dig och ta bort.
Jag använder flera helt unika undersöknings och behandlings tekniker. På Hagapraktiken knäcker vi inte leder, vi leder dem rätt!
När du vill ha en lång uppmjukande led och muskel behandling så bokar du Christoph.
Alexander tekniken är en naturlig fortsättning av osteopati, för när delarna är på plats behöver du lära dig använda kroppen rätt, så den känns avslappnad, följsam o mjuk.
Vid första besöket skapa konto på analys.me/osteopat där du fyller i dina personuppgifter. Så har vi mer tid för behandling.

Detta är en tid för ditt första besök eller om det var ett tag sen sist.
Vill du ha en allmän uppmjukning av dina leder och muskler så boka en tid hos Christoph endast 400 för en timmes behandling juni-Juli! Han kan också göra en stor insats vid smärta i muskler och leder.

En resultatinriktad behandling med utgångspunkt i osteopati.
Flera helt unika undersöknings och behandlings tekniker!
Jag behandlar mjukt och knäcker inte leder, jag leder din kropp på rätt spår igen. Undersökningen inkluderar leder, muskler, blod och lymf cirkulation, trycket i kroppen, vissa av hjärnans funktioner, hållning, andning, organ, ligament, ledvätska mm.
Ev rekommendation av örter, kosttillskott, viss specialträning mm.
Jag använder även Arch Method, en behandling mot smärta och stelhet. Däribland ingår sensorik, laser och neurologisk undersökning.
Beroende på vilka metoder som just du behöver kan tidsåtgången variera.

Medtag 2 badlakan.

Kinesiologi

Innan första behandlingen. Logga in på analys.me/osteopat och svara på frågorna.