Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Ayurvedisk hälsorådgivning

Jag, Evelina, är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare och erbjuder dig att boka en hälsokonsultation, där du utifrån pulsens egenskaper får information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov. Vi träffas vid två tillfällen. Du bokar det första och vi bestämmer tillsammans tid för tillfälle två.
Obs! Du bör ha undvikit att äta de tre närmsta timmarna innan konsultationen.

Ayurvedisk kombinationsbehandling

Kombinationen av Abhyanga - oljemassage och Marma - lätt beröring av energipunkter gör att du kommer till djup ro och vila. Förbättrar cirkulationen och verkar renande i kropp och sinne. Balans skapas på djupet och kroppens egen förmåga till läkning stärks.
Behandlingen inleds med pulsläsning för individuellt val av aromaolja och marmapunkter.
En duobehandling för att öka förbränningen och
rena lymfsystemet. Behandlingen inleds med en
stimulerande helkroppsmassage som utförs med
råsidenvantar. Garshan följs av en välgörande
Abhyanga där du masseras med varm sesamolja.

Ayurvedisk massagebehandling

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar i muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern.
Garshan är en helkroppsmassage med råsidenvantar som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.
Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Kati chikitsa är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen tas med fördel tre dagar i rad.
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. Stress och orenheter sätter sig ofta i marmapunkterna. En marmabehandling börjar med en kort konsultation med pulsdiagnos som bestämmer vilka oljor och punkter som ska behandlas. Först behandlas vissa av de 107 marmapunkterna och därefter de tre huvudmarmapunkterna – bäcken, hjärta och huvud. Under behandlingen stimuleras marmapunkterna med essentiell olja, mycket lätt beröring och uppmärksamhet. Marmabehandling är djupt avslappnande och balanserande för kropp och sinne och stimulerar kroppens egna självläkningsprocess.
Shiroabhyanga är en massage av huvud, hårbotten, ansikte, nacke och skuldror. Den ges med eller utan varm sesamolja och är djupt avslappnande. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Shiroabhyanga motverkar sömnproblem, huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Behandlingen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med i abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappande och skön om man känner sig tung i kroppen.

Yoga

Klasserna inspireras av traditionell indisk yoga med fokus på närvaro och kroppsmedvetenhet. Vi övar styrka, balans och flexibilitet för både kropp och sinne samt tekniker för medveten andning och avslappning.
En skön blandning av yin- och yangyoga. En perfekt avslutning på veckan.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Anna eller Björn
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. Du håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Björn.
Dynamisk Yoga är en form av yoga med fokus på biomekanik - hälsosam rörelseteknik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning som ger näring och inspiration till själen. För dig som vill yoga i ett högre tempo med mer utmanande serier och asanas. Rörelsesekvenserna kan variera från gång till gång beroende på vilket fokus vi har för klassen.
Nivå: För dig som yogat förut, Alla
Klassen hålls av Björn
Samayoga är en intuitiv, snäll och mjuk form av hatha yoga - enkelt och djupt. Varsamt sammansmält med qi gong och ayurveda, mantran och vedisk filosofi.
Nivå 1
Klassen hålls av Julia
En mjuk yogaklass som bygger på Hathayogans positioner. Asanas, andning och alignments kopplas samman för att skapa balans och välmående i kropp och själ. Klassen avslutas med andingsövning och meditation.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Evelina.
Välkomna till en lugn klass där vi utforskar Restorative Yoga och Yoga Nidra. Restorative yoga är en stressreducerande och återuppbyggande form av yoga där essensen är djup avslappning. Restorative Yoga är stillhet, kravlöst varande och vila. I kombination med Yoga Nidra är denna stund en fantastisk upplevelse.
Yoga Nidra är en guidad djupavspänning där du är på tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Björn
En utmanade och flödande yogaklass där andetag och asanas går hand i hand.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Anna.
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. Du håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Björn.

Yogaklasser

Hur härligt kan det vara att få lägga sig skönt till rätta bland mjuka bolster och filtar och guidas genom en spännande meditationsresa?

Varmt välkomna till detta unika meditationstillfälle! Kvällens meditation är sprungen ur ett större konstnärligt verk som tidigare framförts på Nama Yoga, samt på Infinite Yoga och teaterhögskolan i Malmö. Du kommer att guidas genom kropp och rum och möta både dig själv och andra varelser på ett tryggt och behagligt vis. I gränslandet mellan fantasi och fiktion undersöker vi vår position och vilja till interaktion med element inuti och utanför oss själva. Vad ser du när du blundar? Hur betydelsefulla är ögonlocken för de bilder som tar form?

Vi börjar med en skön uppvärmning av kroppen genom lugna, varsamma yogaövningar. Därpå följer en djupgående avslappning med fokus på andning och kroppsmedvetenhet, innan vi går in i meditation. Efteråt finns möjlighet att dela med sig av tankar och känslor resten av gruppen.

Lärare är Lovisa Limseth, verksam inom konst- och teatervärlden, både som utövare och konstnär men framförallt som lärare. Hon har många års erfarenhet och utbildning inom meditation och yoga och undervisar yoga för alla kroppar - för unga som gamla, gravida och familjer. Det som skiljer denna meditation från klassisk Nidra är det tydliga narrativet samt inslagen av möten och val. Ingen förkunskap om vare sig meditation eller teater behövs. Det enda som behövs är mjuka kläder och ett öppet sinne!

Workshop

Välkommen på en intensiv och spännande workshop om hur du genom att öka din kärlek till dig själv får modet, kraften och viljan att stå upp för dig själv.

Vi arbetar utifrån att vår innersta essens är kärlek. Kärlek till andra men också till dig själv. När du känner ditt eget inre värde som kärlek blir det lättare att sätta kärleksfulla gränser till andra. Gränser som känns sanna i dig och kan tas emot av andra. Ingen ska längre gå över dina gränser. Du är värd att stå upp för dig och känna in vad som är rätt och fel för dig.

Vi lär oss känna, reglera och uttrycka ilska. Vi samtalar om hur du lärt dig hantera ilska och hur du skulle vilja kunna uttrycka ilska. Vi öppnar upp för den kraft som kommer med ilskan. Den energi inom oss som (kanske) varit blockerad och som har gjort att vi upplevt oss själva som kraftlösa eller kanske tom deprimerade. Ilska som exploderar kan tyda på gamla oläkta trauman.

Kärlek är vår innersta essens. Kärleken finns i den djupaste kontakten i oss själva. Självkärleken kommer ur den djupa förståelsen och empatin till oss själva att vi gjort så gott vi kunnat och att vi är värda att älskas för den vi är.

I kontakt med kraften och kärleken kan du förändra ditt liv.
Du blir hållen av universum och kärleken. Du får modet att gå din egen väg och sluta bry dig så mycket om vad andra tycker.

Kraft, sanning och kärlek. Du lever fullt ut den du är. Genom sanning, kärlek till dig och andra och kommer modet att hävda dina behov och dina gränser.

Innehållet i workshopen baseras på terapimodellen AEDP som är en känslofokuserad terapimodell utvecklad av Dr Diana Fosha. Vi blandar övningar, minisessioner och samtal.