Vad vill du boka?

Bli friskare i kropp och själ - Relax med läkande effekt.

I vårt helande salt- och ljusrum får du hjälp med luftvägsbesvär (astma, allergier, förkylningar, KOL mm) och hudbesvär (akne, psoriasis, eksem, svamp) samt att du blir piggare och gladare av ljusterapin. Saltet har även en mycket avslappnande verkan.

Vi erbjuder saltbehandlingar, ljusterapi, saltyoga, meditation, massage, ansiktsbehandlingar, ekologisk medicinsk fotvård, terapi och spabehandlingar. Dessutom ordnar vi olika workshops inom hälsa och yoga.

Nedan hittar ni olika behandlingar under grupprubrik.

Gruppbokningar, kompiskvällar, möhippor, företagskvällar - bokar du hos oss!
Kontakta oss för prisuppgift.

Varmt välkomna! 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

2. SALTYOGA (SALTRUMMET)

Unikt tillfälle!!

Gongen kommer till Stockholms Saltspa och det blir ett fantastiskt Gongbad lett av Mattias Sundman i Saltrummet!

Varmt välkomna till ett extra härligt pass där det välgörande saltet och Gongen får dig att återställa balans både i kropp och själ!

Saltet är bra för luftvägarna, bihålorna, immunförsvaret och syreupptagningsförmågan samt att det har en lugnande och avslappnande effekt. Det är också bra för huden och hjälper mot eksem, acne och andra hudåkommor.

Under passet kommer det vara några få enkla fysiska yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer vi göra några enkla andningsmeditationer för att tillgodogöra oss effekter av saltrummet ordentligt. Därefter kommer den ca 1 meter stora Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.
Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.
Det är många som känner att de får bättre sömn, får ny energi och blir mer kreativa av Gongbad.

Det kommer vara begränsat antal platser (max 10st), så boka in dig redan idag!
Kursavgiften på 600 kr ska betalas på bg 815-5921 Mirvas Wellness AB i samband med anmälan för att anmälan ska vara bindande.

VARMT VÄLKOMNA!!
Mer om Mattias
----------------------------------------------------------------------------------------
Mattias Sundman är utbildad Gongmästare och har spelat Gong i över 3 år och håller regelbundna klasser både i Stockholm och Nynäshamn. Spelar även på Space of Love på Öland. Han älskar att dela sin passion med Gongen och spelar alltid från hjärtat och för världsfred.
Läs mer om Mattias på: http://www.feelthevibes.se
Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform som integrerar yogiska vitaliserande rörelser, ställningar och andningstekniker med stressreducerande meditationer och djupavslappningar för att hjälpa kropp och sinne att komma i balans på djupet.

Kundaliniyogan är enkel och passar alla oavsett förkunskaper och anpassas utefter utövarens förutsättningar, det går bra att sitta på stol vid skada/stelhet.

Här lär du dig mycket nervsystemet och vilan och meditationens effekter på kroppen och sinnet och du får varaktiga verktyg för att reducera stressnivån, stilla oönskade tankeloopar och i förlängningen öppna upp för det liv du i hjärtat drömmer om. Kundaliniyogans uråldriga livsvisdomar kan här inspirera till större tillit till vår inneboende kreativa potential och livslust. Varje pass är unikt och utformat efter olika teman som vi för dagen fördjupar oss i. Detta är en träningsform som ser hela dig- Kropp, Sinne och Själ!

Välkommen på en spännande resa!


Frida Westerdahl är internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare

(enligt Yogi Bhajan)

Hon jobbar även som medium, healer och som professionell skådespelare.
djupavslappnande kundaliniyoga!

Känner du dig stressad, springer livet för fort, saknar du kontakt med din inre kompass? Ja, då är det här kursen för dig.
Välkommen till en fridfull nystart!

I det välgörande och rofyllda Saltrummet ger vi oss här möjligheten att stanna upp och slappna av på djupet och vända blicken inåt.
Kundaliniyogan, som den lärts ut av Yogi Bhajan, är en mycket rik yogaform som ser hela dig- kropp, sinne och själ, och vars livsfilosofi hjälper oss att leva våra liv i fridfullhet, tillit och i linje med vår inre önskan.

Du får här varm och meditativ guidning genom hela kursen för att du ska känna tillit till att möta dig själv precis där du är. Du får värdefulla och enkla nycklar för att få kropp och sinne att slappna av och nå balans genom de mångtusenåriga yogiska teknikerna.
Allt vi gör görs utifrån medveten närvaro med oss själva i
-enkla, stärkande och mjukgörande rörelser
-balanserande andningsövningar
-meditativa mantran för att stilla tankeflödet
-liggande djupavslappningar
-rogivande meditationer

Tystnad varvas med vacker yogisk musik, sång och mjuka vibrationer från tibetanska klangskålar.

Denna kurs passar alla oavsett förkunskaper.
Det går bra att sitta på stol för dig som har svårt att sitta på golv och alternativa rörelser finns alltid för dig som känner dig stel, har värk eller skada.
Och har du tränat yoga länge och längtar efter att undersöka mer av de själsliga och meditativa aspekterna så har du också kommit helt rätt. Alla möter sig själva på sin nivå.

Efter varje kurstillfälle får du med dig enkla yogiska övningar att göra hemma för att komma till ro, finna närvaro, öka energiflödet och sänka stressnivån.

Välkommen till en fridfull och spännande nystart🕊

Lärare är Frida Westerdahl som är Kundaliniyoga- och meditationslärare.
Vad sägs om att kombinera yinyoga på en underbar saltstrand med saltets fantastiska hälsofördelar och samtidigt öva dig i mindfulness?
Yinyoga är en härlig lugn form av yoga som passar alla människor och kroppar: nybörjare, stelisar, vana yogisar. Yinyoga är en blandning av hathayoga, traditionell kinesisk medicin och meditation. Vi stannar länge i positionerna för att komma åt bindväven, myofascian, ligamenten, skelettet, inre organen. Vi utgår från meridianerna, kroppens energibanor som löper i bindväven. Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. I stället för att använda kroppen för att komma in i positionerna använder vi positionerna för att komma in i kroppen. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Upplev yinyogan i saltrummet där saltet förstärker den avslappnande effekten och yogans förstärkande effekt för immunförsvaret.

3. YOGA (YOGASALEN)

Med inspiration från animalistic movements och den shamanistiska kärleken till moder jord flödar vi genom sköna beats och dynamisk andning. Kom och upptäck nya skrymslen och vrår i kropp och sinne!
Hathayoga är en av de äldsta formerna av yoga och är grunden till många populära och nyare former av yoga.
Hatha är en lugn yogaform med tid för reflektion och stillhet i dess asanas - positioner. Under en hathaklass får du röra kroppen mjukt i både stående och sittande positioner.
En nyckel inom hathatraditionen är andningen som flätas samman med rörelser men också utövas sittandes eller liggandes. Du får möjlighet att stilla kroppen och sinnet och öva dig på närvaro och medvetenhet.
Hathayoga passar såväl nybörjare som mer vana yogautövare och är också ett bra komplement till annan fysisk träning.
Dynamisk yoga med inslag av styrka och balans. En klass för nybörjare och erfarna yogisar. Fokus på dig själv, hela din kropp, värme och närvaro.

MASSAGE/BEHANDLINGAR Emma Larsson

Här får du en skön, rengörande kroppspeeling som skonsamt peelar bort döda hudceller och ger en mjuk, frisk hud med fin lyster.
Produkt: Kerstin Florian eucalyptus saltscrub
I behandlingen ingår; rengöring, peeling, hudanalys, ånga, porrengöring, massage, ansiktsmask och ansiktskräm. I massagen ingår akupressur i ansiktet, ansiktsmassage och handmassage.
I behandlingen ingår; rengöring, peeling, hudanalys, ånga, massage och ansiktsmask, samt ansiktskräm. I massagen ingår akupressur i ansiktet, ansiktsmassage, skalpmassage, handmassage samt fotmassage.
I denna ansiktsbehandling anpassar jag mig efter kundens hudtyp och hudtillstånd. En torrare hud behöver mer fukt och näring medans en fetare hud behöver en mer djuprengörande behandling.
Ingår även formning av bryn
Koppning är ett alternativt terapimetod som används till att lindra smärta, inflammation och spänningar. Genom att trycka ihop koppor mot huden bildas ett vacuum som ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler, och underhud och ger en kraftfull cirkulationsökning. Man brukar likna det vid en djup bindvävsmassage.
Behandlingen är bra för dig som har långvariga muskelspänningar, muskelknutor, triggerpunkter eller celluliter.
Koppning bör undvikas vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om är en strokepatient.
En avslappnande massage som är avstressande och mjuk, inte muskelbehandlande. Jag masserar hela kroppen med aromaoljor.
En muskelbehandlande massage där man löser upp muskelknutor, ökar blodcirkulationen och får spända muskler att slappna av. Går att välja område, tex; rygg, skulderblad & axlar eller på armar, stuss & ben samt fötter.
En muskelbehandlande och djupgående massage där man masserar bort muskelknutor, sätter igång blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler.
I behandlingen ingår det; effleurage, petrissage, friktioner och tapotement.

Tjänster

Välkommen till Stockholm Saltspa som ligger i Gamla stan! På ett lättsamt och inbjudande sätt går vår sommelier igenom de mousserande vinernas historia, tillverkning och typer. En diskussion kring mat och dryck i kombination är en trevlig inledning på sommaren.

När: Den 13 Juni kl 18:00

Kostnad 450 kr per person. OSA senast den 10 Juni och swisha in din betalning på 1233600467 eller bg 815-5921. Märk betalningen med Bubbel. Vid frågor maila: info@stockholmsaltspa.com