Vad vill du boka?

PRP-behandling av hårbotten rekommenderas för att bromsa håravfall och stimulera tillväxt. 
PRP-behandling av hud leder till nybildning av kollagen vilket ger en föryngring av huden och en ökad lyster. 

Vi på Strandbergs Anestesi och Estetik har specialiserat oss på PRP-behandlingar av hud och hårbotten under lustgassedering och/eller med bedövningssalva. Det är behandlingar som är 100% naturliga och utan kemikalier. Vi använder uteslutande ditt kroppsegna material. 

Kostnad för konsultation dras av vid första behandlingstillfället.
Var god ta del av rekommendationer ang förberedelser inför behandling som anges på hemsidan.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

PRP-behandlingar

PRP är förkortning av ”Platelet Rich Plasma” som betyder trombocytrik plasma. Trombocyterna är blodplättar i blodet som har till uppgift att stoppa blödning och läka skador uppkomna i blodkärl. Trombocyterna innehåller även tillväxtfaktorer som man under senare år upptäckt har stimulerande och gynnsam inverkan på hårets och hudens kvalitet. Trombocyternas läkande och positiva effekter har man använt sig av inom både kirurgi och idrottsmedicin under decennier.

Genom ett stick i ditt armveck tar vi hand om ca 20 ml blod som centrifugeras för att separera trombocytrik plasma från övriga blodkroppar. Sedan injiceras trombocyterna ytligt med små stick.

Vid konsultationen går vi igenom ditt utgångsläge och du får fylla i en hälsodeklaration samt får råd angående förberedelser inför behandling. Vi kommer gemensamt fram till om lustgas är ett bra alternativ för just dig, annars erbjuds du bedövningssalva. Vi fotograferar behandlingsområdet innan planerad behandlingsstart. Vid behov kontrollerar vi din hårbotten och dina hårsäckar med microkamera och du delges realistiska förväntningar på resultat.
PRP-behandling av hud är ett effektivt sätt att bromsa åldrandet och stimulera nybildning av kollagen. Behandlingen är 100% naturlig och du tillförs bara kroppseget material. Ingen kirurgi, inga risker för allergi eller biverkningar.

Kollagenfibrer har till uppgift att stödja vävnaden och bilda en stark och smidig hudstruktur. Kollagen gör huden elastisk och spänstig samt bidrar till att vi mer framgångsrikt kan bekämpa de negativa effekterna av rökning, sol och föroreningar. Vid trettioårs åldern börjar kollagennivåerna att sjunka, och med stigande ålder avtar förmågan att bilda kollagen i hudens mellersta lager. Det visar sig genom att huden blir tunnare samt linjer, rynkor och fåror blir mer synliga.

Med PRP behandling får du en slätare, spänstigare och mer elastisk hud genom att trombocytrik plasma med tillväxtfaktorer framgångsrikt bygger upp vävnaden igen genom nybildning av kollagen.

För bästa resultat rekommenderas 3–4 behandlingar med tre till fyra veckors mellanrum. Alla typer av hud kan behandlas. Resultatet variera från individ till individ, dels beroende på arvsanlag och dels på vad vi utsätter vår hud för. Resultatet tilltar över tid och visar sig inom 1–3 månader. För att sedan bibehålla resultatet rekommenderas minst en behandling om året.

De områden som oftast syns åldras snabbast och som framgångsrikt kan behandlas är ansikte, hals, dekolletage och händer. Även pigmentförändringar och ärrvävnad efter tex acne och kirurgi kan behandlas.
Studier har visat att PRP-behandlingar av hårbotten kan bromsa håravfall och aktivera håret att växa igen. PRP stimulerar till ökad cirkulation i hårbotten och bidrar till nybildande av blodkärl. Bra cirkulation leder till ökad syresättning och näringstillgång för hårsäckarna.

I vissa fall är syftet med PRP behandling av hårbotten att bromsa håravfall och förbättra hårstrånas kvalitet, framförallt hos personer med påvisat arvsanlag för detta. Framgång att bromsa ett håravfall är större ju tidigare man påbörjar en behandling av ett problemområde.

Hos andra personer kan syftet vara att stimulera tillväxt och kvalitet av hårstrån. Resultat av behandling visas oftast någon månader efter första PRP behandling.

I de flesta fall rekommenderas 3–4 behandlingar, med tre till fyra veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat. Du erbjuds ett återbesök efter avslutad behandlingsomgång, för uppföljning och utvärdering. Resultatet förbättras med tiden och för att bibehålla resultat rekommenderas minst en behandling om året framledes. Vid behov kontrollerar vi din hårbotten och dina hårsäckar med microkamera. Du delges realistiska förväntningar på resultat och råd angående förberedelser.
Du kan behandla två områden vid samma tillfälle till ett förmånligt pris om 4500:-