Vad vill du boka?

Välkommen till Taktilpunkten!
Här finns akupunktur av olika sorter, koppning, moxa, individuellt utprovade växtbaserade téer, taktila behandlingar, ljudterapier, kurser, workshops och olika yogagrupper! Gå närmare in och välj vad ditt intresse och dina behov anger. Det kan handla om fysiska eller psykiska obalanser, behov av att stärka kropp och sinne eller att åstadkomma en bättre balans i livet. Kontakta gärna Susanne per telefon 070-697 09 48 om du har frågor eller inte hittar en tid som passar. Åter igen

Varmt Välkommen!
Susanne Björck, Taktilpunkten
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Akupunktur

Akupunktur enligt Traditional Chinese Medicine (TCM). Anamnes, puls- och tungdiagnostik tas innan behandlingen påbörjas. Olika typer av både fysiska och psykiska obalanser får effekter av akupunktur enligt TCM. Jag arbetar enligt det kinesiska synsättet på obalanser via meridianer, de fem elementen och Yin/Yang som utgångspunkter.
Dessutom har jag kunskap om Yuan Qi, punkter som är starkt smärtreducerande.
Detta kombineras med New Scalp Acupuncture vid behov.
För kundens säkerhet är jag naturligtvis ansluten till Svenska Akupunkturförbundet.
Med akupunktur i örat kan man arbeta med hela kroppen, alternativt med specifika obalanser. I vissa fall används endast frön eller magneter på en liten plåstertejp, i vissa fall nålar, i vissa fall pressneedles (smånålar på plåstertejp). I vissa fall avslutas kroppsakupunktur enligt TCM med detta. Vid enbart öronakupunktur tas anamnes, puls- och tungdiagnostik innan behandling påbörjas. Behandlingen tar kort tid och nålarna ska sedan återlämnas till behandlaren. För kundens säkerhet är jag naturligtvis ansluten till Svenska Akupunkturförbundet.

Massage

Koppning: Man använder sig av koppor i plast eller glas och skapar ett undertryck i koppan. När den sedan placeras på huden dras blodflödet till det aktuella området. Qi och blod samlas på det område där obalans eller smärta finns och kan skapa en positiv effekt på det aktuella området.
Koppningsmassage: En djupgående massage där kopporna (oftast i plast) dras över områden på kroppen som behöver detta. Exempelvis där muskler behöver extra stimulans efter hård träning eller för att öka blodflödet i ett specifikt område.

Taktil behandling

Taktil behandling är en medveten och strukturerad beröring som aktiverar huden, vårt första och största organ och sinnesorgan. Taktil behandling är en neurofysiologisk och neuropsykologisk behandlingsform, men kan också definieras som en sinnesträning, samt en metod vid daglig omsorg och träning. Både svensk och utländsk forskning stödjer metoden. Taktil behandling kan bidra till att:

-Skapa lugn och ro
-Ge avkoppling och välbefinnande
-Lindra smärta
-Förbättra immunförsvaret
-Reducera stress
-Lindra sömnsvårigheter
-Förbättra sårläkning
-Förbättra mag-/tarmfunktionen
-Minska aggressivitet
-Öka nyfikenheten
-Stärka kroppsuppfattningen
-Förbättra kommunikationen
-Stärka banden mellan föräldrar/barn/partners
Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och har därmed en kvalitetssäkrad verksamhet, vilket är viktigt för kunden.

Kinesiologitejpning

Kinesiologitejpning kan utföras som egen behandlingsform eller som efterbehandling efter t.ex. koppning eller akupunktur. Tejpen stödjer kroppen i det tejpade området och ger en slags "minimassage" för att skapa bättre cirkulation i området som tejpats. Tejpen går att töja åt flera olika håll och fungerar som en "extra hud" ungefär.
Varje område som tejpas kostar 100kr (exempel: en axel 100kr, två axlar 200kr), och om det sker som efterbehandling ingår det i priset för t.ex. koppningen eller akupunkturen.

Kinesiologitejpning fungerar bra vid:
Lymfproblem
Idrottsskador eller helst i förebyggande syfte
För smärtlindring
Rygg-, axel-, ankel-, fotleds-, handleds- och knäproblem
m.m.